Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Reținut după ce a dat mită unui procuror

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)– Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 iunie 2017, a inculpatului TOMOIAGĂ GHEORGHE, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

catuse-1

În ordonanţa procurorilor se arată că în cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, printr-un intermediar, unui procuror, suma de 20.000 euro. Suma a ajuns la procuror pentru ca acesta să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele inculpatului Tomoiagă) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.

DNA arată că în 26 iunie, inculpatul a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro și a promis că, în cursul serii, îi va mai înmâna încă 2.000 – 3.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului Tomoiagă Gheorghe i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 27 iunie 2017 Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lăsaţi un răspuns