Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Mobilizare în Maramureș pentru vaccinarea copiilor

Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne au organizat săptămâna aceasta o videoconferință cu tema “Măsuri de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă” menită să dea un nou impuls campaniei de vaccinare. Din partea Guvernului au participat ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

videoconferinta sanatate

Județul Maramureș a fost reprezentat de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, Carmen Sima, director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Dana Bărbuș, reprezentantul medicilor de familie în Colegiul Medicilor Maramureș, Gheorghe Lascu, reprezentantul Societății Medicilor de Familie Maramureș, Vasile Chinta, reprezentantul Asociației Medicilor de Familie Maramureș, reprezentanți ai Instituției Prefectului.

În urma videoconferinței, precum și ca urmare a unei adrese a Ministerului Sănătății cu aceeași temă, Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Direcția Județeană de Sănătate Publică Maramureș, precum și primăriile din județ se mobilizează pentru a limita epidemia de rujeolă. Instituția Prefectului a trimis adrese către toate primăriile, în scopul identificării tuturor comunităților din localitățile unde există copii nevaccinați, în special cele din categoriile vulnerabile (acces dificil la servicii medicale, populație romă, fără medic de familie).

Se va elabora o situație a copiilor cu vârste între 9 – 11 luni, respectiv între 1 – 9 ani, eligibili la vaccinare, cu precizarea dacă sunt sau nu înscriși la un medic de familie, precum și a medicilor de familie, asistenților comunitari și mediatorilor sanitari romi disponibili în fiecare comunitate.

De asemenea, se vor intensifica acțiunile de promovare a vaccinării, cu precădere în rândul populației cu acces redus la informație.

 

Lăsaţi un răspuns