Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Protocol pentru protejarea monumentelor din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe

 La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc miercuri, 19 iulie, o întâlnire la care au participat prefectul Sebastian Mihai Lupuț, Preasfințitul Iustin Hodea Sigheteanul, episcop și consilierii pr. Virgil Jicărean și pr. Teodosie Bud din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, Aura Pintea, inspector în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Maramureș, cpt. Marian Pițiș, șef Inspecție prevenire, și cpt. Marian Buciuman, din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș, Ioan Micle și Traian Fodor, din partea Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

protocol bisericiÎntâlnirea va fi urmată de semnarea unui protocol între instituțiile menționate, având scopul ca acestea să colaboreze pentru protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, pentru informarea reciprocă și pentru a avea o acțiune unitară în spiritul legislației în vigoare în domeniul monumentelor istorice și al protecției civile.

Prin acest protocol se va constitui un grup de lucru care va evalua situația monumentelor istorice din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe, situate în județul Maramureș.

În final, grupul de lucru va emite recomandări în vederea conservării acestor monumente.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns