Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 7 iunie 2023

30 noiembrie, termen pentru finalizarea lucrărilor pe DN 18

Prefectul Vasile Moldovan și subprefectul Alexandru Cosma s-au întânit astăzi, 31 august a.c., cu factorii responsabili de finalizarea lucrărilor de modernizare pe drumul național care facilitează traversarea autovehiculelor în Maramureșul istoric (Direcția Silvică, Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, I.S.U. MM, societatea care execută lucrările de reabilitare).

sedinta prefe drumuriPrefectul de Maramureș a spus: ”Am convocat această întâlnire pentru a cunoaște situația tăierilor de masă lemnoasă aprobată prin ordin al ministrului și stadiul lucrărilor executate. Am remarcat în deplasările în teritoriu efectuarea lucrărilor de decapare pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, dar și copaci doborâți la coborârea spre localitatea Mara. Pentru conducătorii de autovehicule, dar și pentru noi este important ca aceste lucrări să fie finalizate, iar traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, inclusiv în perioada de iarnă, când ne vom confrunta cu ninsori și alte fenomene meteorologice specifice anotimpului rece”.

              Directorul Secției de Drumuri Naționale Baia Mare. Loghin Mateaș a precizat că pe trononul de la Baia Sprie, între km 15 și km 27 a fost tăiată întreaga masă lemnoasă aprobată.  Pe tronsonul spre Mara, de la km 27, nu s-a tăiat cantitatea de masă lemnoasă, care aparține și unor proprietari particulari. Suprafața de teren necesară pentru extinderea drumului național a fost expropriată pentru obiectiv de utilitate publică și va intra în administrarea CNAIR.

 

                 Reprezentanții societății care execută lucrările de extindere și modernizare a drumului au afirmat că au fost făcute, cu sprijinul conducerii Instituției Prefectului-Județul Maramureș, demersurile necesare pentru a putea fi finalizate lucrările. Au fost decontate ordinele de plată pentru lucrările executate.  În prezent, avem 91% din lucrări încheiate, au mai rămas de turnat ultimul strat asfaltic, pe o lungime de 8 km de drum național, de montat parapeții prevăzuți în proiect, respectiv de efectuarea marcajelor rutiere și semnalizarea drumului național în plan vertical. Pe traseului drumului național în Munții Gutâi sunt prevăzute șapte parcări pentru vehicule, respectiv o zonă de odihnă.

                 Pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului național la termenul prevăzut de 30 noiembrie a.c., prefectul Vasile Moldovan a dispus să se acorde sprijinul pentru ca societatea să își poate desfășura activitățile necesare, incluse în proiect.

          

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns