Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 mai 2023

Recompense pentru elevii de 10 ai Maramureșului

Zilele trecute, aleșii județeni au aprobat, prin vot unanim, utilizarea sumei de 36,35 mii lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Maramureș, pentru premierea elevilor care au obținut media 10,00 la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

nota-10În expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea contribuției Consiliului județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a subliniat faptul că s-a ținut cont de solicitarea consilierului județean Călin Ioan Bota, și a propus utilizarea sumei de 36,35 mii lei pentru a fi premiați cei 31 elevi care au obținut, în 2017,  media 10.00 la examenele de final de gimnaziu și liceu.

Prin adresa depusă în 26 iulie 2017, consilierul județean a solicitat întocmirea unui proiect de hotărâre având ca obiect premierea celor cinci absolvenți care au obținut nota 10,00 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2017, cu suma de 1.500 de lei/ elev, respectiv a celor 26 de elevi care au obținut nota 10,00 la Evaluarea Națională cu suma de 1.000 de lei/ elev.

”Continuăm să premiem performanța în educație, la fel cum am făcut și anul trecut. Avem parteneriate frumoase cu Inspectoratul Școlar Județean, în care susținem atât învățământul de masă, cât și elevii de elită ai județului. Doresc să îi felicit pe toți absolvenții care au obținut media maximă la examenele finale din această vară, iar această recompensă financiară este felul în care le recunoaștem meritele”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns