Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cântec și joc la Valea Chioarului. O nouă ediție a Festivalului „Vatra Chioreană”

La sfârșitul acestei săptămâni, comuna Valea Chioarului îmbracă straie de sărbătoare. Festivalul cântecului și dansului popular „Vatra Chioreană” se va desfășura duminică, 17 septembrie, pe spațiul amenajat în curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazu” din Valea Chioarului.

afis valea chioaruluiFestivalul „Vatra Chioareană” este organizat de Primăria și Consiliul Local Valea Chioarului și  a ajuns la cea de-a doua ediție. Evenimentul va debuta duminică, la ora 13.00, cu o paradă a portului popular.

Tot cu acest prilej va fi organizată și „Nunta de Aur” pentru a felicita cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Pe scena festivalului vor urca mai mulți artiști și ansambluri. Vor fi prezenți soliștii: Iustina Mureșan, Raisa Pop, Carina Buda, Radu Pop, Vasile Pop, Raul Marincaș, Marcela Groza, Nelu Mic, Sanda Fatu, dar și Crina Horincar, Rodica Pop-Seling, Marinel Petreuș și Petrică Mureșan.

De la eveniment nu vor lipsi „Tradiții din Chioar” – ansamblul din Valea Chioarului, Ansamblul Cioltișorul și Cireșarii din Coruia, Doina Lăpușului, Florile Chioarului, Mugurii Codrului etc.

Inivitați speciali ai acestui eveniment sunt membrii formației „CLASS”.

La acest eveniment au fost invitați și primari din alte administrații, reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și secretari de stat.

Ioan Burde, primarul comunei, spune că se așteaptă la o participare numeroasă și speră ca vremea să țină cu organizatorii, astfel încât cântecul și voia bună să fie principalele „ingrediente” ale sărbătorii comunei.

 

Lăsaţi un răspuns