Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Furtună în Maramureș

Furtuna de duminică a generat pagube însemnate în Maramureș. Zeci de acoperișuri au fost smulse, iar unele au căzut peste mașini, copaci doborâți de vânt.

furtuna

copil salvat de pompieriCirculația, pe mai multe drumuri din județ, a fost blocat după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil. Duminică seara, în Pasul Gutâi, pe DN 18, circulația era blocată complet, iar pe DJ 184 se circula pe un singur sens. Echipaje ale poliției rutiere au mers în zonele cu probleme pentru a dirija circulația.Zeci de localități au rămas în beznă. De asemenea, la Șuior,  20 de persoane au fost salvate de pe telescaun.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș arată că pompierii încă mai au de lucru după ravagiile făcute de furtună. „Pompierii băimăreni alături de jandarmii montani, salvamontiști și personal medical din cadrul SMURD și SAJ Maramureș  au dus o luptă contracronometru duminică pentru a salva peste 20 de persoane surprinse de furtună și rămase blocate în telescaunul din stațiunea Șuior. Printre persoanele rămase blocate în telescaun se aflau și 4 copii, unul dintre ei în vârstă de trei luni. Pompierii alături de jandarmi și salvamontiști s-au moblizat pentru salvarea micuțului care era în pericol de hipotermie. Copilul a fost coborât în siguranță de către salvamontiști și pompieri, iar apoi a fost predat unui echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță”, se arată în informarea transmisă de ISU.

De asemenea, în întreg județul Maramureș, pompierii alături de comitetele locale pentru situații de urgență acționează pentru înlăturarea efectelor furtunii declanșate în contextul codului portocaliu de vreme rea. Zeci de arbori și acoperișuri de case și blocuri au fost smulse de furia vântului.

”Pompierii alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și alături de reprezentanții comitetelor locale pentru situații de urgență vor acționa în continuare pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună”, a arătat ISU.

Lăsaţi un răspuns