Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sărbătoare pentru vârstnicii de la căminul din Baia Sprie

În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice. Prilej de bucurie pentru asistații de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie de a întâmpina acest eveniment cu mult inters, emoție și recunoștință pentru toți cei care s-au străduit să le faciliteze bătrânețile mai ușoare.

Ca în fiecare an, angajații instituției de asistență socială din Baia Sprie se îngrijesc ca acest eveniment, și nu numai, să fie marcat în condiții speciale. De la împodobitul sălii de mese, meniuri alese, prăjituri, băuturi, muzică populară și invitați speciali, toate au fost pregătite din suflet pentru fericirea vârstnicilor instituționalizați.

În această frumoasă zi, au ținut să fie alături de bunici artiștii de la Ansamblul Național Transilvania, director Iuliana Dăncuș, senatorul Iustin Talpoș și consilieri acestuia și oameni de suflet care au contribuit cu drag pentru reușita manifestării.

Societatea trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații.

„Din păcate, suferim mult la acest capitol, însă nădăjduim că până la urmă legiuitorii se vor apleca și la nevoile acestor categorii de persoane. Noi din sistem, ne străduim să supraviețuim, punem suflet în tot ce facem, atragem voluntari și binefăcători, însă nu e suficient pentru a le creea confortul necesar pe care-l merită părinții și bunicii noștri. Ei merită mult mai mult”, a spus Vasile Gherman, directorul Căminului pentru persoane Vârstnice Baia Sprie.

Astăzi este ziua părinţilor şi bunicilor noştri, pensionarii. Le mulţumim pentru că există şi pentru tot ceea ce ne-au dat de-a lungul vremurilor, educaţie, o copilărie cât mai lipsită de griji. Dumnezeu să le dea sănătate şi zile senine, bătrâneţi liniştite şi fără griji. La mulţi ani!

 

 

Lăsaţi un răspuns