Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 28 mai 2024

Trafic de droguri în Maramureș. 4,5 kg de canabis ridicat de DIICOT

În dimineaţa zilei de 9 octombrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţonal specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

droguri diicotÎntr-un comunicat se arată că, în cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului  au amenajat o cultură de cannabis pe suprafaţa unui teren neamenajat, situat pe malul drept al râului Someş în aval, respectiv între localităţile Merişor şi Bârgău  pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017 (de mai multe ori, în funcţie de nivelul de maturitate atins de plante).
Ulterior, recolta obţinută  era  depozitată  în mai multe locaţii de pe raza municipiului Baia Mare, unde era preparată  şi pregătită  pentru uscare în vederea consumului şi a comercializării / oferirii altor persoane consumatoare.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 4.5 kg. de canabis, grindere şi o instalaţie dezafectată de creştere a plantelor de cannabis, precum şi alte obiecte care au legătură cu cauza.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, ale Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, echipa de tehnicieni criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş, precum şi un echipaj canin de la Direcţia Regională Vamală Cluj. De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Trafic de droguri în Maramureș. 4,5 kg de canabis ridicat de DIICOT”

  1. Razvan spune:

    Sunt necesare mai multe actiuni de acest gen…Pe la Viseu,Borsa cand se vor face actiuni?

Lăsaţi un răspuns