Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Paradă militară de Ziua Națională a României

În conformitate cu Ordinul nr.64/2017 pentru modificarea și completarea Regulamentului Onorurilor și Ceremoniilor Militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale M 63/2013, în municipiul Baia Mare se va organiza cu ocazia Zilei Naționale a României, în data de 1 Decembrie a.c., o ceremonie militară cu folosirea tehnicii și echipamentelor din dotarea structurilor militare din Garnizoana Baia Mare.

Ceremonia militară se va desfășura pe Bd. Uniri din Baia Mare, de la ora 11.00, în zona Catedralei Episcopale Ortodoxe ”Sfânta Treime”, pe tronsonul de la intersecția cu Bd. Republicii și strada Hortensiei.

În dimineața zilei de 1 Decembrie vor fi depuse la monumentele și statuile semnificative de pe raza municipiului Baia Mare coroane de flori.

Ceremonialul militar va debuta cu îmtâmpinarea prefectului Vasile Moldovan, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare. După intonarea Imnului Național al României va fi oficiat serviciul religios de către un sobor de preoți. Despre semnificația aniversării Zilei Naționale a României vor rosti alocuțiuni, în ordinea protocolară, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, vicepreședintele Consiliului Județean, George Moldovan și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

Dispozitivul de defilare este alcătuit din subunități care fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș”, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș și Poliția Locală Baia Mare. Tehnica militară care se va deplasa la parada militară de pe Bd. Uniri aparține Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș”, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Direcției Județene de Informații Maramureș și Poliției Locale Baia Mare. Manifestarea se va încheia cu un spectacol cultural-artistic, iar toți cei prezenți vor fi invitați să se prindă într-o horă a bucuriei și unirii.

La ceremonialul militar organizat de Ziua Națională a României sunt invitați să participe șefii serviciilor publice deconcentrate, șefii instituțiilor militarizate din garnizoană, cadre militare în rezervă și retragere, veterani de război, parlamentari, partide politice, reprezentanți ai societății civile, sindicate, organizații neguvernamentale și cetățeni.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns