Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Poliția locală dă raportul Consiliului Local Baia Sprie

Un raport din cadrul activităților desfășurate, de Poliția Locală Baia Sprie, a fost prezentat în plenul legislativului local. Documentul, semnat de șeful serviciului Grigore Pelecaci, a vizat acțiuni întreprinse în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, disciplinei în construcții, protecției mediului, activități comerciale, evidența populației.

masina politia localaPe parcursul anului trecut s-au înregistrat și soluționat  29 de petiții și reclamații și s-au sancționat un număr 310 fapte contravenționale săvârșite de cetățeni. S-a asigurat cel puțin o patrulă auto și pedestră în intervalul orar 6.00 – 22.00, atât în zile lucrătoare cât și nelucrătoare. De asemenea, au fost invitate 210 persoane la sediul instituției pentru a clarifica diferite situații, iar în baza protocolului de colaborare cu serviciul de Evidenta persoanei Baia Sprie, s-a procedat la clarificarea sau punere a în legalitate a unui număr de 360 cetățeni, care aveau actele de identitate expirate.

O activitate intensă a avut loc cu unitățile școlare. În baza unui protocol, lucrătorii poliției locale au acționat zilnic la afluirea și defluirea elevilor de la cursuri. S-a realizat pregătirea antiinfracțională a elevilor. Astfel, la orele de dirigenție s-au vorbit despre delicvența juvenilă, absenteismul școlar, violență, teme rutiere etc. S-au făcut acțiuni comune cu inspectorii din primăriei pentru soluționarea litigiilor și reclamațiilor în domeniul construcțiilor. Cu reprezentanții URBIS-ului s-au realizat acțiuni comunei și s-a acordat sprijin celor de la Ocolul Silvic Baia Sprie, patrulând în zonele unde au avut loc calamități naturale, astfel încât să nu se sustragă material lemnos. S-au eliberat 52 de autorizații de liber tonaj pe teritoriul orașului Baia Sprie și s-a acordat sprijin pentru dirijarea circulației în zonele în care firmele exploatau material lemnos sau executau lucrări de asfaltări, iluminat public și ornamental. Poliția Locală a asigurat măsuri de ordine la toate activitățile cultural sportive desfășurate și a acordat sprijin colegilor de la rutieră cu ocazia unor accidente de circulație. Totodată le-au furnizat imagini pentru a completa probatoriu necesar instrumentării unor cauze la care lucrau. Colaborarea utilă cu Poliția orașului Baia Sprie, în ceea ce privește monitorizarea video a traficului și a zonelor de risc din orașul Baia Sprie, a fost apreciată de subcomisarul de poliție Gheorghe Turda care spune că: „Nu de puține ori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere au dus la identificarea de autori în cauze penale înregistrate inițial cu autor necunoscut”. Sigur că este loc de mai bine și se lucrează în acest sens. Colaborarea între cele două instituții de poliție este benefică pentru administrația locală, dar mai ales pentru cetățenii urbei de la poalele muntelui Gutâi.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns