Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Recompensă pentru primarul din Ieud la hramul mănăstirii

Nicolae David, primarul comunei Ieud, a primit, duminică, o recompensă de la Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Duminică, 22 aprilie, în Duminica Mironosiţelor, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie şi a rostit cuvânt de învăţătură la Mănăstirea Ieud, Protopopiatul Vişeu, cu ocazia hramului principal.

nicolae david- hram manastirePrimarul, Nicolae David, l-a primit pe Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin la intrarea în Mănăstire, împreună cu obştea de maici.

Două hirotoniri a făcut Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin în timpul Sfintei Liturghii Arhiereşti: întru ierodiacon a călugărului Antonie Hideg, monah de 10 ani, pe seama Mănăstirii Prislop, Protopopiatul Vişeu, unde este vieţuitor, şi a diaconului Vasile Timiş întru preot misionar pe seama Protopopiatului Vişeu.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a vorbit credincioşilor despre Femeile Mironosiţe şi curajul lor, care i-au întrecut pe bărbaţi prin curajul lor. „Femeile Mironosiţe sunt cele mai curajoase, cele mai iubitoare, cele mai fidele uceniţe ale Mântuitorului. Lumina Învierii şi bucuria Învierii a fost arătată Femeilor Mironosiţe, în primul rând, tocmai pentru curajul şi devotamentul lor, pentru iubirea lor curată şi pentru nădejdea lor nestrămutată, că Domnul şi Învăţătorul şi Mântuitorul Iisus Hristos Îşi va împlini făgăduinţa şi că tragedia pe care au trăit-o Apostolii şi Mironosiţele Femei şi toţi cei ce L-au iubit pe Hristos, umilinţa şi suferinţa se va transforma într-o mare biruinţă, aşa cum a făgăduit Mântuitorul înainte de pătimire, Răstignire şi de moarte.  Fiul omului va fi dat spre pătimire şi spre răstignire  şi va fi omorât, dar a treia zi va învia”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Membru în Adunarea Eparhială, prim-corator la una din cele două biserici din satul Ieud, bun gospodar al comunei, care a ajutat, ca bun creştin, cu foarte multe lucruri mănăstirea, primarul Nicolae David a fost distins de Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin cu „Crucea „Sfântul Iosif Mărturisitorul” şi Gramata Episcopală care o însoţeşte.

La rândul lor, ieudenii, prin maica stareţă Mihaela Popan, au oferit Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin o icoană pe sticlă a Maicii Domnului, Femeile Mironosiţe fiind cele ce au fost legate de Sfânta Fecioară Maria tot timpul, dar mai ales când Mântuitorul a fost batjocorit şi a îndurat drumul spre Golgota şi când a fost Răstignit.

 

Lăsaţi un răspuns