Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Stocuri de apă la primării pentru perioada de secetă

Prefectul Vasile Moldovan le-a solicitat secretarilor unităților administrativ-teritoriale să dispună măsurile preventive pentru asigurarea stocurilor de apă la nivelul localităților în perioada de secetă.

stocuri apa”Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, mai ales că factorii de decizie din fiecare unitate administrativ-teritorială, în speță primarul în calitate de președinte al C.L.S.U. și responsabilul serviciului pentru situații de urgență, cunosc problemele cu care se confruntă, în fiecare an, localitățile afectate de secetă și caniculă. Este de evitat să solicităm pompierilor să transporte în exces apă potabilă în teritoriu, așa cum s-a întâmplat anul trecut. De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin hotărârea nr.3/2018, a dispus transmiterea unor setări de măsuri  cu privire la asigurarea stocurilor de apă potabilă și menajeră în perioada sezonului secetos” , a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul Vasile Moldovan le-a comunicat secretarilor unităților administrativ-teritoriale despre dezbaterea publică care va avea loc, în data de 9 mai a.c., la Palatul Parlamentului cu privire la regimul natural al ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice în care au fost elaborate planuri naționale de acțiune și conservare pentru speciile de urs brun și lup. Proiectele de ordin de ministru și planurile de acțiune au fost publicate pe site-ul Ministerului Mediului, iar persoanele și asociațiile/grupurile interesate își pot exprima opiniile, sugestiile și recomandările.  

 

Lăsaţi un răspuns