Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Festival de folclor „Cânt și joc în Maramureș” la Șomcuta Mare

Festivalul național de folclor „Cânt și joc în Maramureș” se desfășoară, astăzi, la Șomcuta Mare. Festivalul, ajuns la a IV-a ediție, face parte din acțiunile prinse în programul Zilelor Culturale ale orașului Șomcuta Mare.

zilele orasului somcutaZeci de evenimente au fost prinse în programul evenimentelor organizate cu prilejul Zilelor Culturale ale orașului Șomcuta Mare, care se desfășoară în perioada 23-24 iunie.

În prima parte a zilei, la Șomcuta Mare, s-a desfășurat reuniunea ASTRA și conferința „Etnie, confesiune și unitate națională. Contribuția bisericilor românești din Transilvania la înfăptuirea Marii Uniri”.

A urmat parada portului popular și mesajele invitaților.

La acest eveniment au fost prezenți Alexandru Cosma, subprefect al județului, Călin Matei și Marius Sorin Bota (parlamentari), primari din administrațiile învecinate, reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și ai Protopopiatului Ortodox din Chioar și cel greco-catolic, ai Inspectoratului Școlar Județean etc.

zile somcuta 1La festival participă artiști și ansambluri din Maramureș (Ciolt, Șomcuta Mare, Sârbi), dar și din județele Botoșani, Bihor, Iași, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Olt.

În programul zilei de sâmbătă mai figurează un concert cu surorile Criste, frații Petruș, moment de dans sportiv și un concert rock. Programul se va încheia cu un concert al trupei Compact și discotecă în aer liber.

 

Lăsaţi un răspuns