Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Lansare de carte și revistă la Adunarea generală a ASTRA Șomcuta Mare

Un volum al profesorului Cornel Cioară va fi lansat la sfârșitul acestei săptămâni, într-un cadru festiv. Lansarea se va face la Adunarea generală a ASTRA (Asociațiunea Transilvana pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român), Despărțământul Șomcuta Mare.

cornel cioaraSâmbătă, 23 iunie, de la ora 10.00, la Casa de Cultură „Aurel Buteanu” Șomcuta Mare va avea loc o reuniune a ASTRA. La Adunarea generală vor participa membri, simpatizanți și parteneri ai ASTRA, reprezentanți ai instituțiilor culturale și administrative, dar și reprezentanții despărțămintelor din țară.

În cadrul acestei reuniuni va fi organizată conferința „Etnie, confesiune și unitate națională. Contribuția bisericilor românești din Transilvania la înfăptuirea Marii Uniri”. Tot aici se va lansa volumul „Țara Chioarului. Istorie, memorie, identitate”, autor Cornel Cioară, profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, dar și primul număr al revistei „Astra Șomcuteană”.

Un mic recital va fi susținut de Corala Armonia.

Participanții la lucrările reuniunii ASTRA vor fi prezenți și la parada portului popular, care va avea loc, de la ora 13.00, cu prilejul Zilelor Culturale ale orașului Șomcuta Mare.

 

 

foto: Facebook

 

 

 

Lăsaţi un răspuns