Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

PSD se leapădă de primarul orașului Cavnic

„Primarul de Cavnic, Vladimir Petruț, continuă să facă afirmații surprinzătoare la adresa PSD, deși, la nivel declarativ, a renunțat la calitatea de membru” se arată într-un comunicat al PSD Maramureș.

Referitor la ieșirile publice ale edilului Petruț, liderii PSD Maramureș au poziții tranșante.

”Vladimir Petruț nu mai este de facto membru PSD din februarie 2017, când a anunțat PUBLIC că renunță la toate funcțiile deținute în PSD și că nu susține politica partidului. Din lașitate nu și-a depus și demisia din funcția de primar obținută în numele PSD, însă pentru acest lucru îl vor sancționa căvnicarii. Mai mult, sunt de notorietate negocierile purtate în această perioadă cu PNL, ALDE, Pro România, UNPR, pentru a adera la unul dintre aceste partide și e posibil să fie mai multe, însă cu scuzele de rigoare, nu urmăresc activitatea tuturor”, a declarat Zetea.

vladimir petrutDeputatul de Maramureș, Sorin Bota, a punctat că primarul de Cavnic se cere exclus de mult timp din PSD și nu ar fi prima excludere pentru el, acest lucru având loc când era doar simplu membru, în anul 2009 sau 2010, iar în fruntea organizației locale PSD Cavnic se afla fostul primar, Alexandru Dragoș. „Trebuie să luăm în calcul excluderea sa, primarii social-democrați din Maramureș solicită acest lucru conducerii partidului încă de anul trecut. Din păcate pentru locuitorii orașului Cavnic, jocul duplicitar politic pe care îl face Vladimir Petruț nu va aduce nimic bun comunității, dar cu siguranță nici imaginii sale. Căvnicarii au astăzi un primar care se preocupă mult mai mult de viitorul său politic decât de interesul cetățenilor”, a declarat Bota.

De aceeași părere este și deputatul Călin Matei, care a arătat că în ultimul timp, primarul de Cavnic face declarații total neadevărate și total surprinzătoare la adresa partidului în care se află. „Nu cred că la nivelul pretențiilor pe care el zice că le are, de lider politic în Cavnic, se pretează a mai fi membru de partid. Excluderea la modul lui de comportament din ultimul timp, surprinzător și cu multe semne de întrebare, ar fi binevenită”, a declarat Matei.

Deputatul Gheorghe Șimon este mult mai virulent decât colegii săi, afirmând : ”Primarului Vladimir Petruț i se aplică foarte bine proverbul care spune că dacă ești prost de mic, când ești mare doar te joci. Face parte din categoria oamenilor fără scaun la cap și toate declarațiile pe care le-a făcut în ultima vreme mă duc cu gândul la faptul că cele cinci legi principale ale prostiei scrise de istoricul și economistul italian Corlo Cipolla au fost concepute pentru el. Noi am văzut ce fel de om este Vladimir Petruț și am convingerea că și căvnicarii se vor convinge în scurt timp, dacă nu au făcut-o încă. Astfel de oameni nu au ce să caute în PSD.”

Senatorul Liviu Marian Pop a precizat că: ”Primarul Petruț pare să aibă o agendă împotriva căvnicarilor și apare o întrebare pertinentă și corectă: dacă nu se regăsește în Partidul Social Democrat, de ce nu a ales să candideze independent în alegeri și nu cu sigla și voturile partidului în spate? Consider că, în acest moment, excluderea sa din partid este necesară dar nu suficientă”, a precizat Pop.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns