Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Vaccinul gripal – disponibil din 15 septembrie

În acest an, un milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populației la risc în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătății.

În baza unui Acord – Cadru, Ministerul Sănătății a semnat contractul subsecvent pentru achiziționarea dozelor de vaccin gripal și a stabilit calendarul de livrare în teritoriu. Valoarea cu TVA a contractului este de 11.205.200 lei, se arată într-un comunicat al ministerului.

Livrarea se face de către furnizor la direcțiile de sănătatea publică, începând cu data de 15 septembrie 2018.

vaccin-obligatoriu-copil-400x335Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord – Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare  în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina PINTEA.

Campania de vaccinare gratuită se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Beneficiarii  sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide.

Lăsaţi un răspuns