Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Emoții la început de an școlar la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu”

Flori și emoții la început de an școlar în unitățile de învățământ. La Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare,  a fost organizată astăzi festivitatea de deschidere a noului an școlar în prezența primarului orașului –  Gheorghe Buda, a viceprimarului – Vladimir Mureșan, a inspectorului școlar pentru științe socio-umane – Antoneta-Georgiana Bolchiș, dar și a reprezentanților Poliției Orașului Șomcuta Mare și a Centrului de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil.

an scolar 1 an scolar 2 an scolar 3Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Naţional. Ulterior, directorul unității de învățământ a transmis copiilor urări de bun venit și mesajul inspectorului general școlar Ana Moldovan. Urări și cuvinte de încurajare au transmis și cei doi directori adjuncți: Ildiko Grama și Alina Talpoș.

Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, le-a urat copiilor succes și realizări în noul an școlar, iar dascălii au primit asigurări de susținere din partea administrației locale pentru ca actul educațional să se poată desfășura în bune condiții.

Nu au lipsit nici asigurările Poliţiei Române pentru un parteneriat cu şcoala, elevii şi părinţii. A urmat o slujbă de binecuvântare a preotului protopop Nicolae Petruș, care le-a urat elevilor şi profesorilor un an nou, plin de sănătate şi bucurii, asigurându-i de prezenţa Domnului în toate faptele bune ale noastre.

Ca de fiecare dată, vedetele festivităţii au fost elevii claselor pregătitoare, emoţionaţi, dar plini de speranţe, aceştia au fost primiți în sălile de clasă cu baloane și dulciuri.

Structura noului an școlar

 

Anul şcolar 2018-2019 cuprinde 34 de săptămâni, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

 

-semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;

-semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

 

Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:

 

-vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;

-vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;

-vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;

-vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.

 

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de o vacanţă școlară în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

 

Lăsaţi un răspuns