Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Expoziție de ovine – la sfârșit de săptămână

Crescătorii de ovine și caprine vor primi premii pentru cele mai frumoase exemplare pe care le au în ferme. Recompensele vor fi acordate la cea de-a XII-a ediție a Expoziției de ovine și caprine. Evenimentul este organizat, duminică, 21 octombrie, de către Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

 

expozitie oi”Dacă edițiile precedente au fost organizate la Șomcuta Mare, iată că, în acest an, a fost aleasă altă localitate pentru organizarea expoziției. În premieră, ediția din acest an va fi organizată la Ocna Șugatag, decizie luată de Adunarea Generală a Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine <<Maramureșul>>. Evenimentul se va desfășura duminică, începând cu ora 10.00, pe locul târgului din Ocna Șugatag. Vor fi amenajate 40 de standuri cu cele mai frumoase exemplare din fermele din Maramureș”, a declarat Gheorghe Buda, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul”.

În Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine „Maramureșul” sunt aproximativ 600 de producători din tot județul.

Gheorghe Buda a mai spus că exemplarele expuse vor trece prin filtrul unei comisii de evaluare formată din specialiști ai Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Oficiului Regional de Zootehnie, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentului, ai Colegiului Medicilor Veterinari etc. „Premiile vor fi acordate pe trei secțiuni: oi mame, mioare și tineret. Misiunea specialiștilor nu va fi deloc ușoară deoarece în fermele producătorilor din asociație se regăsesc foarte multe exemplare care pot fi premiate”, a declarat Gheorghe Buda.

 

Alături de expozanți și specialiști, la eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean, ai instituțiilor și organizațiilor din domeniul agricol.

 

Lăsaţi un răspuns