Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Gheorghe Buda: Căminul Cultural din Buteasa va fi reabilitat

Veste bună pentru locuitorii satului Buteasa (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare): Căminul Cultural din localitate va intra în reabilitare.

camin cult 1camin cultural buteasaEste vorba despre o dorință mai veche a locuitorilor. Primii pași pentru realizarea investiției au fost făcuți în anul 2009, dar abia în ultimii doi ani s-au făcut demersuri serioase astfel încât proiectul să poată fi realizat.

În Buteasa, Căminul Cultural a fost ridicat în urmă cu mai bine de 100 de ani, o parte din clădire fiind utilizată multă vreme ca internat școlar. În anii ’80 clădirea a fost extinsă. Tot aici a funcționat, ani la rând, grădinița din localitate.

Ţinând cont de vechimea clădirii, trecerea timpului şi-a spus cuvântul. Tencuiala a început să cadă, pardoseala și tavanele să cedeze, iar acoperișul nu a mai fost un obstacol în calea ploilor. Oamenii au început să se plângă de condițiile în care a ajuns așezământul cultural, loc în care, de multe ori, sunt nevoiți să organizeze adunări sătești sau mesele festive cu prilejul unor evenimente.

„După doi ani de drumuri pe la București și demersuri făcute la Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții (CNI), proiectul a intrat în linie dreaptă. Se va face reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea așezământului cultural din Buteasa, contractul de execuție a lucrărilor fiind semnat la sfârșitul săptămânii trecute”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns