Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Înființarea unei stații SMURD – dorință arzătoare a șomcutenilor

Înființarea unei stații a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)  – este unul dintre obiectivele dorite de locuitorii orașului Șomcuta Mare și a celor din localitățile aparținătoare. Asta reiese dintr-un sondaj realizat de primăria orașului.

Sondajul a fost lansat, în urmă cu o săptămână, pe site-ul primăriei. Astfel, cetățenii au avut posibilitatea să-și exprime opțiunile și să trimită comentarii și sugestii privind proiectele pe care le consideră prioritare. Pe lângă serviciul SMURD (conform sondajului, considerat prioritate de 121 de persoane), din opțiunile cetățenilor se vede dorința stringentă pentru modernizarea străzilor – obiectiv considerat prioritar de 109 persoane – și înființarea unei creșe (opțiune bifată de 67 de persoane).

gheorghe buda„Conform datelor înregistrate în urma sondajului, multe persoane consideră că acordarea de terenuri și locuințe pentru tineri ar trebui să aibă întâietate, iar alții pun pe primul loc: modernizarea pieței agroalimentare sau înființarea unui centru pentru persoane vârstnice, amenajarea locurilor de joacă și recreere sau înființarea unui centru artistic și cultural”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

De asemenea, în comentariile făcute, șomcutenii le-au recomant celor din administrație să intervină pentru ca orașul să aibă o farmacie cu program non-stop, iar alții au solicitat taxe și impozite mai mici, înființarea unei școli de meserii, canalizare și apă pentru cei care nu au sau amenajarea de piste pentru bicicliști.

„Cunoașterea cât mai exactă a nevoilor, speranțelor și atitudinilor cetățenilor constituie o preocupare permanentă a administrației noastre. După acest sondaj, se va face o analiză a tuturor datelor înregistrate și vom pregăti proiecte pentru a răspunde nevoilor unui număr cât mai mare de cetățeni”, a declarat primarul Buda.

Lăsaţi un răspuns