Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Vreme schimbătoare în prima parte a lunii octombrie

Meteorologii prognozează, pentru Maramureș, vreme schimbătoare pentru perioada 1-14 octombrie.
În primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor alterna de la o zi la alta, dar se vor încadra în limitele normale ale perioadei, cu o medie regională în jurul a 19 grade.

octombriePe 4 octombrie vremea se va răci și media maximelor va scădea spre 15 grade, apoi se va încălzi din nou și se vor atinge 21 de grade pe 6 octombrie.

Temperaturile vor scădea ulterior spre 15 grade, pe 8 octombrie, după care vor crește iar, astfel încât în intervalul 11 – 14 octombrie vor fi de 19…20 de grade, apropiate de normele perioadei.

Regimul termic nocturn va fi, de asemenea, alternant în prima parte a intervalului, când temperaturile minime se vor încadra între 3 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 5 octombrie și cele mai ridicate pe 2, 3 și 7 octombrie. Ulterior, între 10 și 14 octombrie, valorile nocturne se vor menține, constant, în jurul a 4…5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă în cea mai mare parte a intervalului, dar va ploua la nivel local în jurul datei de 7 octombrie și izolat pot fi ploi și pe 2, 6 și 8 octombrie.

Lăsaţi un răspuns