Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

„Nunta de aur” la Șomcuta Mare

Eveniment la Șomcuta Mare dedicat persoanelor trecute de prima tinerețe. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei vor fi sărbătorite în cadrul unui eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare.

buda primar„Am decis să organizăm acest eveniment în semn de respect și prețuire pentru cei trecuți de prima tinerețe, care au ajuns la 50 de ani de căsnicie. Ei pot fi pentru noi cei mai tineri modele,  exemple de urmat că viața în doi trebuie trăită cu respect și toleranță, cu dragoste, prețuire și devotament. „Nunta de aur” va fi organizată joi, 8 noiembrie, zi în care creștinii ortodocși sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. „Data de desfășurare a evenimentului nu a fost aleasă întâmplător, deoarece 8 noiembrie este o zi cu semnificație religioasă aparte pentru cetățenii din Chioar. Aproximativ 80% dintre bisericile din zonă au hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – ocrotitori ai acestor localități”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Conform declarațiilor făcute de primar, în Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare, au fost identificate 45 de cupluri, care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei.  „Până acum, la Șomcuta Mare, au avut loc doar două ediții ale evenimentului <<Nunta de aur>>. Intenționăm să organizăm în fiecare an un astfel de eveniment, astfel încât să devină o tradiție”, a subliniat primarul Buda.

 

Lăsaţi un răspuns