Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

„Atac la baionetă” în UNPR

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) – „partidul rezerviștilor” va fi militarizat. Asta a reieșit din dezbaterile purtate la sfârșitul săptămânii trecute, la Borșa.

Sâmbătă, 9 februarie, la Borșa, s-a organizat Conferința Regională a organizațiilor UNPR din regiunea de Nord-Vest Transilvania. Gabriel Oprea, președinte UNPR, a fost prezent în Maramureș, cu un pluton de generali. „Suntem într-un proces de reorganizare a partidului. (…). În ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi, dintre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti. (…) Ne organizăm, creştem numărul membrilor în toate organizaţiile, ne mişcăm milităreşte ca să spun aşa”, a declarat Gabriel Oprea.

Mulți delegați au participat la dezbateri și se așteptau să se ia măsuri pentru progresul României, însă, la final, au rămas cu un gust amar. Au aflat că partidul va fi militarizat, și că generalii vor fi scoși de la naftalină și puși în fața coloneilor care au muncit până acum în partid. Colonelul (r) Ioan Cheudan, președinte UNPR Maramureș, a ajuns într-o dilemă: nu mai știe dacă funcția doboară gradul. Asta după ce Oprea a introdus o nouă funcție în partid: președinte executiv.

Pentru funcția de președinte executiv (poziția a doua în organizația județeană) a fost numit un chestor (r) : Liviu Tăut, care a primit sarcini de decizie, dar și de organizare a alegerilor, de coordonare și organizare a partidului. În astfel de condiții, Cheudan, deși președinte de organizație județeană, nu va mai avea prea multe sarcini de îndeplinit pentru că președintele executiv se va ocupa de toate.

fonta si opreaTot Tăut, (președinte executiv al UNPR Maramureș) a devenit și coordonator general și responsabil cu activitatea organizațiilor UNPR din zona de nord-vest. Chiar dacă, în UNPR Maramureș asistăm la un atac la baionetă, „ora exactă” se dă tot de la Borșa, oraș în care s-a organizat a treia conferința (consecutivă) a UNPR prin grija secretarului general al UNPR (la nivel național), Nuțu Fonta.

După aceste mișcări de trupe, Gabriel Oprea a anunțat că principala țintă a UNPR este să obțină 10% la alegerile locale de anul viitor, precum și la cele parlamentare.

Lăsaţi un răspuns