Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Galerie de artă la Primăria Șomcuta Mare

O adevărată galerie de artă a fost amenajată în Primăria Șomcuta Mare.  Pe holurile spațioase au fost expuse desene și picturi realizate de copii. Este vorba de expoziția „Din tainele iernii” – concurs regional, organizat de Liceul Teoretic „Ioan Buteanu”, coordonatorii acestui proiect fiind profesor Ildiko Grama și Mihaela Șimon, de la școala primară din localitate.

În cadrul acestui  proiect educativ elevii din ciclul primar și gimnazial, cât și copiii din grădinițe și-au putut etala aptitudinile din domeniul cultural-artistic, arte vizuale, literatură. Au fost trimise peste 700 de lucrări de la școli din 28 de județe ale țării.

„S-a primit un număr impresionant de lucrări la acest concurs. Este vorba de lucrări artistico-plastice, felicitări, obiecte decorative și creații literare, care vor alcătui al doilea număr al revistei Din tainele iernii, înregitrată cu ISSN. Prin aceste proiecte încercăm să descoperim micile talente şi să le promovăm, încercăm să valorificăm, să cultivăm potenţialul creator şi a sensibilităţii artistice a elevilor și a preșcolarilor. Consider că arta plastică contribuie la dezvoltarea creativității și originalității necesare în orice domeniu. Mi-am propus, prin acest proiect, să dezvoltăm imaginația prin scris, dar și cu pensula”, a declarat Ildi Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”.

expozitie somcutaVernisajul expoziției a avut loc joi, 28 februarie. La eveniment au participat Gheorghe Buda, primarul orașului, consilieri locali, conducerea liceului, dar și elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare. Un mesaj de susținere și felicitări din partea Inspectoratului Școlar a fost transmis de Corina Muntean, directorul Liceului Teoretic Ioan Buteanu. Responsabil cu parte estetică a fost Izabela Lorincz, profesoară de desen în cadrul unității de învățământ.

„Oferim găzduire pentru această expoziție, dar sperăm ca în scurt timp Șomcuta Mare să aibă un centru de cultură în care să poată fi organizate și expoziții. Constatăm că s-a expus un număr mare de lucrări, ceea ce este un semn clar că avem copii preocupați de activitățile artistice, dar și dascăli dedicați care știu să exploateze partea artistică a elevilor. Felicit organizatorii pentru această frumoasă inițiativă: au început anul trecut cu o exploziție la nivel local, dar iată că, anul acesta, concursul este unul regional și  sperăm ca la anul să fie național”, a punctat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Exponatele vor rămâne în holul primăriei până în 15 martie.

Lăsaţi un răspuns