Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Amenajare pe valea Hovrila. Lucrare finalizată în timp record

Schimbare majoră în localitatea Buciumi (aparținătoare orașului Șomcuta Mare). În zona centrală a localității, din vecinătatea bisericii, a grădiniței și a Căminului cultural, a fost amenajată o cale de acces și o parcare imensă, zona fiind aglomerată mai ales în zilele de sărbătoare sau când la Căminul cultural sunt găzduite diferite evenimente. Toate acestea au rezultat după efectuarea lucrărilor de amenajare a văii Hovrila.

cu badeaAmenajarea s-a făcut din fondurile proprii ale primăriei. Cu toate că termenul de execuție al lucrărilor a fost de un an, societatea care s-a ocupat de amenajare a muncit serios și a reușit să finalizeze într-un timp record.

valea hovr1”Pe această porțiune, de-a lungul timpului, s-au înregistrat probleme din cauza ploilor abundente. Au fost pagube din cauza apei care s-a revărsat și a inundat gospodăriile din zonă. Am decis să demarăm acest proiect pentru amenajarea văii și îmbunătățirea accesului spre locuințele situate pe malul strâng al cursului de apă. S-au folosit tuburi din beton armat, având diametru interior de 1,5 metri. Amenajarea s-a făcut pe o lungime de 72 metri, iar acum, apa este dirijată prin tuburi”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare. Primarului Buda a adăugat că, prin lucrarea realizată se îmbunătățește accesul spre locuințe, se oferă protecție împotriva inundațiilor și, totodată, s-a schimbat aspectul zonei centrale a localității și s-a putut amenaja parcarea care este extrem de utilă. În semn de mulțumire, câțiva localnici din zonă au dat fuga să-i strângă mâna primarului pentru că a luat măsuri astfel încât valea Hovrila să le nu mai inunde gospodăriile.

 

Lăsaţi un răspuns