Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Ajutoare pentru căminul de bătrâni din Baia Sprie

Un oaspete așteptat cu mult drag de fiecare data în Baia Sprie este Loic Thetio, președintele asociației franceze „Association Solidarite PloemeuRoumaniE”. Francezul, mai român ca mulți dintre noi, a revenit cu ajutoare pentru Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie, dar și pentru alte comunități din Maramureș.

loic, ajutoare camin baia sprieCa de fiecare dată, prietenul băisprienilor aduce lucruri utile pentru comunitatea locală. Bătrânilor instituționalizați le-a adus saltele, cadre și cărucioare cu rotile, scaune speciale pentru duș, masă menaj, dezinfectanți și multe altele. De asemenea, și-a propus să asigure cele necesare pentru reabilitarea și modernizarea acestei instituții. Și-a pregătit o listă cu cele necesare, iar pentru început în toamnă va reveni pentru a aduce o parte din vopseaua necesară pentru a zugrăvi interiorul clădirii.

De 29 de ani, Loic Thetio are activitate caritabilă în Maramureș, venind până acum de 70 de ori. Meritul său, a fost răsplătit cu mulțumiri și vorbe bune. La început s-a alăturat administrației locale pentru a încerca să redeschidă spitalul închis de guvernanți, iar acum vrea să ajute bătrânii instituționalizați. La Baia Sprie, s-a dezvoltat o prietenie durabilă, sinceră și rodnică, care în timp s-a consolidat. Loic Thetio a venit de multe ori la Baia Sprie. Nici o dată însă cu mâna goală. Vizita de acuma este la fel de prietenoasă și benefice la fel ca altă data.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns