Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

„Veghetori la obârșii”, la ediția a III-a

Centrul de cercetări teologico-filosofice Dragomirești organizează în perioada 3-4 mai simpozionul „Veghetori la obârșii”. Evenimentul ajuns la a III-a ediție are ca temă de dezbatere „Rezistența anticomunistă din Munții Țibleșului.

vasile tiplea, primar dragomirestiAcademia Română este sprijinită în organizarea manifestărilor de către Consiliul Județean Maramureș, Primăria și Consiliul Local Dragomirești, Școla Gimnazială „Liviu Rebreanu” Dragomirești. După cum a informat Vasile Țiplea, primarul orașului Dragomirești, manifestările încep vineri la Mănăstirea „Sfântul Ilie”, cu programul religios, după care la ora 14.00, la Muzeul Țărăncii Romîne” din Dragomirești are loc vernisajul expoziției de pictură „Centenarul Marii Uniri”, curator Sabin Drinceanu.

De la ora 15.30, manifestările se vor muta la Centrul de cercetări teologico-filosofice Dragomirești, în sala „Emil Bran”, unde se va organiza  parastasul pentru luptătorii anticomuniști și sesiunea de comunicări. Sâmbătă continuă sesiunea de comunicări (de la ora 9.00), după care la ora 15.00, în sala „Ieromonah Pimen Moldovan”, are loc vernisajul expoziției de pictură „Martirii anticomuniști”, curator Ioan Popa. De la ora 15.30 au loc lansări de carte.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns