Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Meci de retragere pentru fotbalistul Sabin Bumb

Eveniment sportiv de excepție organizat pe stadionul din Baia Sprie. Un fost jucător și-a pus în cui ghetele de fotbalist. În prezența a sute de invitați și spectatori, Sabin Bumb a avut meciul de retragere din postura de jucător de fotbal. Partida a avut loc între echipele „Avântul” Tăuții de Sus (unde a activat ca președinte, sponsor antrenor și jucător) și „Minerul” Baia Sprie (echipă pe care o antrenează din toamna anului trecut).

sabin bumbLa eveniment au fost prezente oficialitățile locale, în frunte cu primarul Alin Sebastian Bîrda, foști fotbaliști ai celor două echipe, patroni de cluburi, arbitrii de fotbal, observatori, medici și prieteni cu fotbaliștii. Oaspete special a fost „generalul” Iustin Balaj, de cinci ori campion de fotbal al României, cel care face o bună propagandă orașului de la poalele Gutinului. Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a fost reprezentată de exeperimentatul om de fotbal Mihai Mihalca, iar din partea presei a fost prezent Dumitru Marian. Sărbătoritul a primit aplauze, cuvinte de apreciere, diplome, cupe, tricouri, mingi și accesorii de fotbal, diferite cadouri simbolice, La rândul său a oferit tricouri inscripționate și cadouri primarului, AJF-ului, „generalului” și „vedetei” anilor *70 Petre Aldoescu, cel care a dat și lovitura de începere la meci.

Pentru aducere aminte prezentăm lotul de jucători al celor două echipe. Pentru „Avântul” Tăuții de Sus au jucat: Sabin Bumb, Cosmin Câmpan, Dumitru Onuț, Sebastian Trif, Cristian Snakovschi, Romeo Pop, Peter Zsiga, Andrei Șovrea, Iancău Motișan, Roman Bogdan, Mihai Lucaci, Gabriel Bolte, Mihai Sângeorzan, Marius Varga, Raul Timiș, Bobi Moldovan, Cătălin Pop, Gheorghe Rostaș, Florin Bumb, Ioan Balasz, Florin Szabo, Ovidiu Șomotyuc (antrenor secund Flaviu Chince). Medic: Lucian Cuc.

„Minerul” Baia Sprie: Ionuț Csepreghi, Denis Roșca, Cosmin Câmpan, Attila Vajda, Cristian Suciu, Sebastian Trif, Daniel Pop, Andrei Pincze, Mihai Moldovan, Marian Dănilă, Lucian Danco, Andrei Octavian, Norbert Tamaș, Paul Mihali, Andrei Borcutean, Daniel Conțiu, Loți Szabo, Mihai Bota, Paul Hrițac, Roland Chiuzbăian, Darius Chereji și Alin Muț (antrenor Ștefan Colar). Medic: Anamaria Cristina.

Arbitrii: Dorel Lazin, Vasile Mariș și Feri Lucaci. Observator Vasile Pintean. Medic: Lucian Cuc.

Partida a avut de toate, inclusiv goluri, faze de poartă și ratări multe. După meci, cu toții au socializat la Pensiunea „Rustic”, ocazie cu care băieții de la „Minerul” au primit premii (mai mult simbolice) în bani oferite de sponsori apropiați administrației locale. „Mulțumesc primarului Alin Sebastian Bîrda, directorului CSO „Minerul” Baia Sprie Dan Vasile, invitaților, sponsorilor și tuturor celor care au fost lângă mine atunci când am activat cu „Avântul” în campionat dar și acum la organizarea acestui eveniment important din viața mea. Nu în ultimul rând, sunt recunoscător familiei care m-a sprijinit mereu, îndeosebi soției mele care mi-a înțeles pasiunea pentru fotbal și m-a tolerat de fiecare dată când plecam de acasă sau exageram cu comportamentul după un rezultat mai slab al echipei. Mă bucur că au venit mulți prieteni și foști fotbaliști de execepție, care, s-au bucurat alături de mine în acest moment special din viața mea. Sper ca și alții să aibă parte de o retragere cel puțin la fel de frumoasă așa cum am avut eu. Mulțumesc tuturor și le rămân îndatorat”, spune Sabin Bumb.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns