Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Parastas și depuneri de coroane de Ziua Eroilor, la Șomcuta Mare

Ceremonie organizată de Ziua Eroilor la Șomcuta Mare.

De Ziua Înălțării Domnului (mare sărbătoare creștina, care comemorează Înlțarea la cer a lui Iisus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere) celebrăm Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor) se sărbătorește anul acesta la 6 iunie.

monumentLa 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege conform căreia Ziua Înălțării Domnului a fost declarată ”Ziua Eroilor”.

Ziua Înălțării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor și Sărbătoare Națională Bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor și operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălțării Domnului, drept Sărbătoare Națională a poporului român.

La Șomcuta Mare, manifestările vor începe joi, 6 iunie, la ora 13.00, la monumentul eroilor din centrul orașului. Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, a declarat că de Ziua Eroilor se va organiza un parastas, un ceremonial de depuneri de coroane și un moment artistic susținut de un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” și de corul Glasul Chioarului din Șomcuta Mare.

Sunt invitați reprezentanți ai Protopopiatului Chioar, conducerea Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” și dascăli din cadrul unității de învățământ, reprentanți ai Poliției, ISU, ai Centrului de Refugiați, consilieri locali și județeni etc.

Lăsaţi un răspuns