Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Sărbătoare la Șomcuta. Pregătirile sunt în toi

Sărbătoare la Șomcuta Mare. Mai sunt câteva ore până se dă startul Zilelor culturale ale orașului Șomcuta Mare. Manifestările din acest an se desfășoară sub sloganul „Cultură, tradiție și continuitate în Țara Chioarului”. Pregătirile sunt în toi pentru deschiderea festivă a evenimentului.

stand zile oras zile oras 1Personalul primăriei a pus umărul la treabă pentru ca evenimentul să fie cu adevărat o sărbătoare. Mare parte dintre cei care își desfășoară activitatea în administrația locală au ieșit azi din birouri pentru ca, alături de primarul Gheorghe Buda, să muncească în zona de desfășurare a manifestărilor. „Suntem o echipă și ne mobilizăm când vine vorba de reușita unei acțiuni”, a spus primarul despre acțiunea de azi.

De la salubrizarea zonei centrale până la măsurarea și amplasarea spațiilor pentru comercianți, pregătirea scenei și probele de sunet pentru evenimentele artistice, toate acestea au fost în atenția angajaților primăriei.

Startul manifestărilor se va da sâmbătă, la ora 12.00, cu o paradă a portului popular, pe traseul: monumentul din parcul central – Casa de Cultură.

Va urma apoi Festivalul de folclor <Hori și joc în Maramureș>. De la ora 17.00 se va organiza un concert susținut de Andrei Petruș, Antonia Criste, Mircea Patovan și <Trubadurii>, precum și și trupa <Talisman>, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Primarul a mai spus că ziua de duminică este destinată muzicii populare și concertelor corale.

 

Lăsaţi un răspuns