Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Școala de vară: „Sport, creație și voie bună”, la Șomcuta Mare

Școala de vară „Sport, creație și voie bună” a început, azi, la Șomcuta Mare. Este al doilea an consecutiv în care, prin organizarea școlii de vară, se oferă șansa, copiilor din ciclul primar, să-și petreacă o săptămână de vacanță, într-un mod plăcut, util, organizat, și să acumuleze experiențe noi.

scoala de vara(1)Proiectul este coordonat de prof. pentru învățământul primar: Ildiko Grama și inspectorul școlar Natalia Fornvald. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și  Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația Județeană „Sportul pentru toți” Maramureș, Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare. În echipa de proiect sunt implicați și   prof. Lupuți Daniel, prof. Lorincz Izabela, antrenor înot Kovacs Delia, antrenor majorete Covaci Florentina – președinte Club Sportiv Colibri, dar și Adela Fița și Romina Șomcutean care le vor vorbi copiilor despre păstrarea sănătății și prevenția apariției bolilor.

„Copiii pot participa la cursuri de înot, ateliere de creație, cursuri pentru majorete, tenis de masă, dar și drumeții cu bicicletele. Un alt capitol vizează educația pentru sănătate cu teme legate de alimentația sănătoasă și tehnici corecte ale periajului dentar. Se va face o evaluare pe tot parcursul desfăşurării activităţilor, prin urmărirea implicării elevilor şi a rezultatelor obţinute de către aceştia pe plan sportiv, artistic, emoţional, comportamental şi al realizării de produse concrete”, a declarat Ildiko Grama.

 

Lăsaţi un răspuns