Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 28 martie 2023

Verificări la Spitalul Județean din Baia Mare

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a verificat, miercuri, în cadrul unei vizite efectuate în Maramureș, modul în care sunt utilizate fondurile alocate de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare.

sorina pintea la spital judetean baia mareAnul acesta, Ministerul Sănătății a alocat 14 milioane de lei unității sanitare pentru achiziția de aparatură medicală și pentru reabilitarea, modernizarea și retehnologizarea mai multor secții si structuri ale unității.

Cu banii primiți va fi înființat blocul operator pentru chirurgie cardiovasculară, a fost achiziționată aparatură modernă pentru secția de neurochirurgiei, a fost reabilitata complet si dotată secția de anatomie patologică.
De asemenea, va fi modernizată și retehnologizata complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitate va fi renovat.

Anul acesta, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru investiții, respectiv  1,1 miliarde de lei în unitățile sanitare la nivel național.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramureș, asigurând asistența medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului, iar pentru unele specialități (cardiologie intervențională: implant stimulatoare cardiace și defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) deservește și bolnavii din județele limitrofe, respectiv Satu Mare și Sălaj.

Lăsaţi un răspuns