Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ajutoare din Franța pentru bătrânii din Baia Sprie

Loic Thetio, președintele asociației franceze „Association Solidarite PloemeuRoumaniE”, s-a reîntors cu ajutoare pentru Căminul de Bătrâni din Baia Sprie. Francezul, un om cu suflet mare, a revenit așa cum a promis cu ocazia vizitei din primăvara acestui an.

loic caminCa de fiecare dată, prietenul băisprienilor aduce lucruri utile pentru comunitatea locală, dar și pentru altele din Țara Lăpușului sau de pe Fisculaș. Dacă în primăvară bătrânilor instituționalizați le-a adus saltele, cadre și cărucioare cu rotile, scaune speciale pentru duș, masă menaj, dezinfectanți și multe altele, acum a venit cu sute de kilograme de vopsea acrilică, paturi pentru consultat bolnavi, macarale pentru ridicat asistații mobilizați, suport cu rotile pentru transportat personae cu handicap, diferite crème și vitamine, pansamente etc.

După ce a dotat cu aparatură și cele necesare redeschiderii spitalului din oraș, Loic Thetio și-a pus în plan să ajute la modernizarea Căminului de Bătrâni. De aproape 30 de ani, Loic Thetio are activitate caritabilă în Maramureș, venind până acum de 71 de ori. Gestul său, a fost răsplătit cu aprecieri verbale, mulțumiri și diplome.

La început s-a alăturat administrației locale pentru a redeschide spitalul închis de guvernanți, iar acum vrea să ajute bătrânii instituționalizați.

Loic Thetio a venit de multe ori în Baia Sprie, s-a simțit foarte bine, văzând cu câtă căldură este primit de fiecare dată. Bucuria celor care au primit darurile sale, îi dă putere și îl face să revină „încărcat” ori de câte ori are ocazia.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns