Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Aparat de depistare a coronavirusului, cofinanţat de CJ Maramureş

Consiliul Județean (CJ) Maramureș va cofinanța achiziția platformei integrate de biologie moleculară, echipament medical care se ridică la valoarea totală de 450.000 de lei și este necesar în cadrul Laboratorului de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene. Solicitarea transmisă în data de 17 martie 2020, de către conducerea Spitalului de Boli Infecțioase, a primit avizul imediat al executivului Consiliului Județean, ținându-se cont de numărul foarte mare de servicii medicale acordat în urma creșterii tot mai rapide a infecțiilor respiratorii și a unei noi tulpini de infecție cu coronavirus.

sedinta aparat testare rapidaÎntr-un comunicat de presă transmis de CJ Maramureş se arată că acest aparat rapid de testare ”Real Time PCR” poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului și va veni în sprijinul tuturor celor care vor apela la serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

”Așa cum am anunțat încă înainte de declanșarea Stării de Urgență și chiar înainte de a avea primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, Consiliul Județean a stabilit un buget generos pentru cele două spitale aflate în subordinea instituției județene, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Totodată, la dispoziția președintelui CJ există un fond de rezervă de un milion de lei care va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte CJSU.

Președintele Consiliului Județean a arătat că, în această luptă cu virusul, beneficiază de sprijinul constant al Direcției de Sănătate Publică Maramureș. ”Maramureșenii sunt oameni responsabili, medicii, voluntarii și reprezentanții ISU Maramureș se află în prima linie a bătăliei iar noi, din calitatea de conducători ai administrației județene, vom susține orice demers pentru ca, la final, să fim toți sănătoși”, a declarat Zetea.

 

Lăsaţi un răspuns