Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Interdicţie la evenimente cu peste 100 de participanţi

Miercuri dimineata a avut loc o noua sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), unde au fost stabilite noi masuri pentru a limita raspandirea epidemiei de coronavirus.

biserica, slujba religioasaŞeful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a anuntat ca este interzisa organizarea evenimentelor cu peste 100 de participanti in spatii inchise, aici fiind incluse evenimentele sportive, stiintifice, religioase, culturale sau de divertisment.

„Anuntam restrictionarea evenimentelor culturale, de divertisment, religioase, etc. cu participarea a peste 100 de persoane, pana la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Teatre, sali de cinema, orice alta activitate care se desfasoara in spatiu inchis.

Pana la 100 de persoane e ok, peste 100 de persoane nu e. Daca se poate, sa se faca in aer liber”, a declarat Arafat, cu referire in special la slujbele religioase.

De asemenea, Arafat a mai anuntat ca se vor sista activitatile cu public in cazul muzeelor, pana in ziua de 31 martie si cu posibilitate de prelungire a perioadei.

Totodata, seful DSU a anuntat „recomandarea suspendarii activitatii didactice in cazul invatamantului superior, pana la 31 martie”. Aceasta perioada poate fi prelungita in functie de evolutia raspandirii noului coronavirus.

 

Lăsaţi un răspuns