Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Teste pentru coronavirus – efectuate în Baia Mare

Teste pentru infecţiile cu COVID-19 se vor efectua în Baia Mare. Procedura de achiziție pentru noua platformă integrată de biologie moleculară, care conține și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19 a fost finalizată. Aparatura medicală va fi instalată la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, investiție suportată, în mare parte, de Consiliul Județean Maramureș (450.000 de lei).

teste COVID19„Suma este mare pentru buget, dar este extrem de importantă în lupta pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, în județul nostrum”, a declarant Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Joi, 2 aprilie, va începe instalarea și punerea în funcțiune a întregii aparaturi necesare. Practic, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare se construieşte de la zero un nou laborator de biologie moleculară. De luni, 6 aprilie va începe instruirea personalului medical, a biologilor și chimiștilor, și tot de săptămână viitoare se vor face primele probe de testare și apoi testele pentru COVID-19. Capacitatea este de 300 de teste zilnic. Specialiştii spun că pentru a verifica acuratețea rezultatelor pacienților declarați infectați cu SARS-CoV-2 se fa face o comparare între laboratoare, aceleași probe urmând să fie trimise și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca.

Lăsaţi un răspuns