Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Vârstnicii pot ieşi la cumpărături doar între orele 11.00 şi 13.00

Persoanele de vârsta a treia sunt considerate ca fiind grupa de risc maxim în cazul îmbolnăvirilor cu COVID-19. Acesta este şi motivul pentru care Ordonanţa militară nr.3 din 24 martie vine cu precizări clare privind persoanelor care au peste 65 de ani.

covid informConform ordonanţei persoanele peste 65 de ani pot ieşi din casă doar pentru cumpărături sau urgenţe (medicale, decesul unei persoane, îngrijire minor, îngrijire bolnav etc) însă acest lucru se poate vace doar între orele 11.00 şi 13.00. În afara acestui interval, persoanele care au peste 65 de ani pot ieşi din casă doar în interese professional sau pentru a presta munci agricole.

”Situația actuală ne determină să luăm decizii orientate spre binele şi sănătatea cetăţenilor. S-au închis localuri, s-a limitat accesul în instituţii, s-au făcut acţiuni de dezinfectare a zonelor publice, s-au luat măsuri de sprijinire a celor aflaţi în situaţii critice, dar o măsură importantă de prevenţie este şi comportamentul fiecăruia dintre noi. Se recomandă evitarea oricărui tip de socializare, respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a măsurilor dispuse de autorităţi. Să nu uităm că nimic nu e prea mult când e vorba de sănătate”, a subliniat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

 

 

foto: G.C.S.

Lăsaţi un răspuns