Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Gheorghe-Ioan Buda: Ploile au modificat programul de reabilitare al străzilor

Reabilitarea străzilor din Şomcuta Mare este un proiect în plină desfăşurare. Şantiere au fost organizate pentru a reface străzile, astfel încât Şomcuta Mare să capete, după multă aşteptare, înfăţişarea de oraş dorită de toată lumea. Cu toate că proiectul a demarat în forţă, există zone în care lucrările nu pot avansa din cauza ploilor.

i maniu„E bună ploaia, dar pe noi ne încurcă în proiectul de reabilitare al străzilor. În ultima perioadă a plouat zilnic, astfel că, din cauza vremii, pe unele străzi s-a întârziat cu lucrările la structura drumului. Ştim că toată lumea este nerăbdătoare să vadă străzile astfaltate, ştim că pentru o parte dintre cetăţeni s-a generat disconfort: bălţi, noroi, zgomot, probleme legate de accesul auto spre locuinţe etc, şi pentru asta ne cerem scuze şi sperăm ca vremea să ţină cu noi”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

Având în vedere vremea ploiasă, constructorul care se ocupă de reabilitarea străzilor a concentrat forţa de muncă pentru lucrări de cofrare, betonare, îndiguire pe o porţiune a văii Bârsăului etc. „Până în prezent s-au realizat în proporţie de aproximativ 90% rigolele carosabile pe două străzi, s-a turnat primul strat de asfalt pe alte două străzi, pe strada Corneasa se pun borduri, iar pe alte străzi se lucareză la rigole. Avem zone în care strada e pregătită pentru lucrări de structură a drumului, însă, din cauza ploilor, acestea nu se pot realiza. Spre exemplu, ploile ne dau de furcă pe străzile 1 Mai şi I. Maniu, unde lucrările nu pot avansa. Aici se va interveni cu prioritate de îndată ce vremea ne va permite. Ne-am uitat pe prognoza meteo încă de la începerea reabilitării şi am încercat să ne organizăm astfel încât să nu fie disconfort pentru populaţia de pe străzile aflate în lucru, însă, din cauza ploilor repetate, unele lucrări nu pot fi efectuate în această perioadă. Vrem ca lucrările să fie de calitate, astfel că va trebui să mai avem un pic de răbdare”, a subliniat primarul.

 

Lăsaţi un răspuns