Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Guvernul a stabilit data alegerilor locale

Guvernul a aprobat,în şedinţa de joi, proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale. 

vot-stampila-alegeri-640x400-1„A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020”, a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după şedinţa Executivului.

Conform premierului, Ludovic Orban, campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

În ceea ce privește alegerile parlamentarele, premierul român a spus că termenul constituțional este de 6 decembrie pentru organizarea lor dar că se va consulta și cu liderii celorlalte partide.

***

Alegerile locale ar fi trebuit să fie organizate în această vară, însă pe fondul pandemiei de coronavirus mandatele aleşilor locali au fost prelungite (prin Legea nr. 84/2020 privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale și pentru modificarea art. 151 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ) până la 1 noiembrie 2020.

Lăsaţi un răspuns