Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Pagube la Şomcuta după ploile abundente

Precipitaţiile sub formă de ploaie căzute în după-amiaza zilei de luni, 8 iunie, pe raza unităţii administrativ-teritoriale Şomcuta Mare au produs pagube în localităţile Vălenii Şomcutei, Buciumi şi Finteuşu Mare.

viitura, ape tulburiScurgerile de pe versanţi au contribuit la creşterea debitelor şi nivelurilor unor văi şi pâraie. Şuvoaiele de apă formate nu au putut fi preluate de rigolele/şanturile existente şi s-au revărsat cu producerea de pagube.

Apele au transportat aluviuni, pietriş, bolonavi, resturi vegetale şi material lemnos care au colmatat podeţele din zonă. Au fost inundate terenuri agricole şi afectate uliţe, pe o suprafaţă de 4,5 km. De asemenea, şuvoaiele de apă au inundat curţile unor gospodării.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Şomcuta Mare s-a deplasat în zonele afectate şi a intervenit pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase. O comisie mixtă, constituită la nivelul judeţului, prin ordin de prefect, se va deplasa în teritoriu pentru evaluarea pagubelor.

 

I.P.

Lăsaţi un răspuns