Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Afacerist în Iaşi, director în Maramureş şi „încurcă lume” prin judeţ

Politician traseist şi om de afaceri pus în funcţie în Maramureş. În loc de îmbunătăţirea activităţii instituţiei în care a ajuns cu susţinere politică, directoraşul a ajuns un „încurcă lume” în instituţie şi prin judeţ.

gheorghe-zoicasParcursul politic pe care l-a avut Gheorghe Zoicaş, căci despre el este vorba, poate fi premiat la capitolul traseism. Zoicaş, originar din Dumbrăviţa, cu proprietăţi în Baia Mare şi Cicârlău, a fost membru al Partidului Republican, membru PNL, PSD – partid din care a fost exclus, PDL şi iar PSD, PNL. Când toate uşile partidelor politice i s-au închis, Zoicaş şi-a făcut propriul partid: „Partidul Maramureşenilor”. El este singurul membru, dar şi-a prezentat realizarea ca un partid regional.

A fost parlamentar, consilier judeţean, om de afaceri, banul public fiind mereu o atracţie. Fără a lua în discuţie interesele, în luna mai a acestui an, Zoicaş a ajuns director comercial la „SC Drumuri şi Poduri” Maramureş.

Din calitate de parlamentar, a manifestat superficialitate. În legislatura 2008-2012, Zoicaş a cam dormit în parlament. A avut 3 declaraţii politice şi 2 interpelări şi şi-a pus semnătura pe 28 de propuneri legislative. Una dintre acestea i-a adus faima după care tânjea de mult: legea pensionării anticipate în zonele miniere.

Tot ca parlamentar, Zoicaş s-a remarcat printr-o situaţie inedită. A fost singurul parlamentar de Maramureş cu poprire pe salariu.

S-a remarcat şi în domeniul afacerilor. După ce a greşit execuţia la pasajul pietonal peste râul Săsar (podul de la Kaufland), transformând calea de acces în patinoar – pe timp de iarnă – şi pistă pentru căţărare – în alt anotimp, nu prea a mai „prins” lucrări prin Maramureş.

Foştii colegi şi prieteni i-au întins o mână de ajutor şi, prin „cuibul liberal” a ajuns să dezvolte afacerile în Iaşi. A trasat sarcini celor din familie şi, în urmă cu câteva luni, a ajuns director comercial la SC Drumuri şi Poduri SA, societate care are acţionar majoritar Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş. Din această postură, Zoicaş s-a trezit peste noapte specialist în toate şi a preluat atribuţii pe care nu le avea. A început să ofere consultanţă pentru lucrări efectuate de alţii, s-a preocupat de banii celor care nu ştiau că fostul parlamentar a avut poprire pe salariu, şi-a expus veleităţile de artist, depăşindu-şi cu mult atribuţiile. O analiză a situaţiei şi fişa postului urmează să-i fie prezentată directorului comercial. AGA nu doarme.

 

Lăsaţi un răspuns