Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Gheorghe-Ioan Buda: Asfaltarea străzilor nu are legătură cu campania electorală

„Asfaltarea străzilor din Şomcuta Mare nu are legătură cu campania electorală. Noi, ca administraţie, lucrăm pe proiecte, iar ceea ce facem este condiţionat de aprobări, semnături, finanţări, autorizaţii, avize etc”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

asfaltare finteusÎn oraşul Şomcuta Mare se derulează, în această perioadă, cel mai mare proiect pe care administraţia locală l-a realizat vreodată. Proiectul vizează refacerea străzilor. De la amenajarea de rigole, poduri, podeţe şi până la asfaltare, toate sunt prinse în acest proiect. Este un proiect de mare anvergură. Mare parte din lucrări au fost deja realizate şi ne vom încadra în termenul de execuţie stabilit, în ciuda problemelor întâmpinate şi a ploilor severe care au dat planurile peste cap în perioada martie-iunie”, a declarat primarul Buda.

Până acum a fost turnat primul strat de asfalt pe străzile: Corneasa, Făgeţel, Livezilor, Văleniului, Finteuşului şi Gării, iar pe alte străzi se derulează lucrări premergătoare asfaltării.

Nici nu s-a uscat bine stratul de asfalt că deja au început comentariile care leagă proiectul de campania electorală pentru alegerile locale. „Vin alegerile” spun unii, sau „Se apropie campania electorală” – sunt comentarii care se fac pe alocuri.

„Acum s-a putut realiza acest proiect şi acum se face. Eu, ca primar, m-am zbătut să fac, nu să amân proiecte. Toată lumea ştie cum a arătat Şomcuta şi câtă de nevoie a fost de realizarea acestui proiect. Am oferit şi ofer informaţii celor care solicită, dar dacă avem printre noi şi persoane cărora le place să vorbească pe lângă adevăr, sunt libere să o facă. Noi am arătat că suntem cu faţa către cetăţean şi cu intenţii bune”, a subliniat primarul. „Da. Se poate spune că există o legătură între acest proiect şi alegerile locale, însă cu cele din 2016. În campania electorală  precedentă, am promis reabilitare de străzi şi am reuşit să mă ţin de cuvânt. Şi dacă se putea să demarăm acest proiect mai repede, aş fi făcut-o”, a subliniat Gheorghe Buda. În completare, primarul Buda a mai arătat că în ceea ce priveşte infrastructura oraşului, se va acţiona şi pentru refacerea trotuarelor laterale drumului european şi va urma asfaltarea străzilor care nu au fost prinse în acest proiect, însă, pentru demararea lucrărilor, mai sunt de lămurit aspecte legate de avize, aprobări şi semnături a altor autorităţi decât cele locale.

Lăsaţi un răspuns