Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Şcoala începe fără tablete. Ministrul lipeşte afişe

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar şi în Educaţie este încă haos. Nu se ştie în ce condiţii se vor desfăşura cursurile, iar Consiliul Naţional al Elevilor solicită amânarea începerii noului an şcolar până când siguranţa elevilor nu va mai fi jucată la cacealma. Peste toate acestea, mai vine şi anunţul că Guvernul Orban a mai ratat o promisiune – cea de dotare cu tablete a elevilor.

Acelaşi guvern a mai promis de vreo 5 luni şi măşti de protecţie împotriva COVID-19, măşti care nu au mai ajuns niciodată la populaţie.

ministru educatiei lipind afiseÎn tot acest haos, ministrul Educaţiei, foarte „preocupat” de situaţia unităţilor de învăţământ şi siguranţa elevilor, se pozează, prin capitală, lipind afişe cu candidaţii PNL.

Acelaşi ministru a cerut  demiterea preşedintelui ONAC – ţap inspăşitor în procesul de achiziţie al tabletelor.

Agerpres arată că ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).

Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice, pentru care s-a alocat prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenţei oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii şi părinţii. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea preşedintelui ONAC, Cornelia Nagy, şi doresc reluarea, în regim de maximă urgenţă, a procedurilor de licitaţie”, a declarat ministrul Educaţiei.

Lăsaţi un răspuns