Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Trei scenarii pentru începerea anului şcolar

Noul an școlar preuniversitar va începe pe 14 septembrie, când majoritatea elevilor vor merge la școală, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.

El a precizat că au fost stabilite trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții cu COVID-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

sala-de-clasa-1Scenariul verde, când într-o localitate se înregistrează mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile Scenariul galben – între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică Scenariul roșu – peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă „Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a explicat șeful statului.

Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică. Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online. Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul galben înseamnă grădinițele și primarul merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, iar restul claselor, o parte vin șa școală și o parte nu, pentru a permite distanțarea socială. Scenariul roșu înseamnă scenariul de avarie, când se învață online.

Lăsaţi un răspuns