Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Elev şi dascăli- pozitivi la testul Covid-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș comunică confirmarea unui cadru didactic infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la o unitate de învățământ din municipiul Sighetu Marmației.

teste-COVID19Cadrul didactic confirmat a desfășurat o singură oră de curs la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Sighetu Marmației, a purtat permanent mască de protecție și nu a intrat în contact cu alte cadre didactice sau colective de elevi. De asemenea, a respectat distanța de protecție sanitară stabilită de către specialiști.

Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea dezinfecției. Au fost luate măsurile specifice de protecție pentru celelalte cadre didactice, respectiv elevi ai unității de învățământ. În acest context, cursurile de la clasa respectivă au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile. Elevii acestei clase vor desfășura cursuri exclusiv online.

Un alt cadru didactic confirmat își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” din Baia Mare. Cadrul didactic a purtat permanent mască de protecție la clasa unde a predat cursuri și a respectat măsurile de protecție individuală. Direcția de Sănătate Publică efectuează ancheta epidemiologică și a dispus dezinfecția unității de învățământ. Conform procedurilor stabilite, cursurile de la clasă au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, CJSU anunță că un elev de la Școala Gimnazială din Vișeu de Jos a fost confirmat pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică și a dispus dezinfecția unității de învățământ. Și aici au fost luate măsurile specifice de protecție pentru cadrele didactice și elevi. Cursurile de la colectivul clasei din care face parte elevul au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile, iar elevii vor desfășura orele de curs online.

„Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, precizează CJSU Maramureș.

Lăsaţi un răspuns