Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Zetea despre învăţământul online: Se compromite educaţia. Comisia Europeană vede realitate, Orban nu

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și candidat pentru Camera Deputaților, arată că, potrivit raportului prezentat de Comisia Europeană, apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor au fost justificate. Comisia Europeană a publicat, joi, Monitorul anual al Educației și formării în UE și în statele sale membre. În ceea ce privește România, raportul arată că “în pofida măsurilor de atenuare a impactului pe care îl are COVID-19 asupra educației, trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari”.

Gabriel Zetea despre deschiderea scolilor (3)”Încăpățânarea președintelui Iohannis și a Guvernului Orban de a ţine școlile închise compromite total educația elevilor români. Comisia Europeană vede realitatea, Iohannis și Orban NU. Este o palmă usturătoare pe care raportul Comisiei Europene o dă lui Ludovic Orban și Guvernului lui Iohannis. Incompetenții din PNL au luat măsura închiderii tuturor școlilor din România chiar în ziua în care OMS Europa recomanda statelor UE să nu lase unitățile de învățământ deschise, pentru a nu risca să aibă <o generație COVID pierdută>! După raportul CE și recomandările OMS Europa, încăpățânarea lui Orban de a nu-i lăsa pe copii să meargă la școală este cu atât mai aberantă și mai de neînțeleș. Aberant este și ca unitățile școlare să fie redeschise doar pentru alegerile pe care PNL le așteaptă cu ardoare în speranța că vor primi încă o dată voturile românilor, înainte de a se compromite total în cetățenilor! În 6 decembrie să trimitem acasă acești incompetenți! În 6 decembrie să spunem <DA> pentru o viață normală, fără haosul generat de PNL!”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Contextul socioeconomic afectează în mod semnificativ performanțele elevilor/studenților, limitând rolul pe care îl poate juca educația ca garant al egalității de șanse. În pofida măsurilor de atenuare a impactului pe care îl are COVID-19 asupra educației, trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari”, arată concluziile raportului despre România. Anul acesta, Monitorul din 2020 se axează în special pe predarea și învățarea în era digitală.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns