Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Orban a părăsit Palatul Victoria. Iohannis a numit un premier interimar

Ludovic Orban a pierdut susţinerea politică după aflarea rezultatului alegerilor parlamentare şi pleacă de la Palatul Victoria. Şi-a anunţat demisia în această seară. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

 guvern-romaniaSe vehiculează şi faptul că USR a condiționat participarea la guvernare doar fără Orban în funcţia de primi-ministru.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD,  a criticat demisia premierului subliniind că nu era momentul pentru un astfel de gest. Ciolacu a subliniat că gestul este unul de iresponsabilitate, nu de bărbăţie, într-un moment în care România se află în plină criză sanitară. „Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat”, a spus Ciolacu într-o intervenţie la un post tv.

 

Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Lăsaţi un răspuns