Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Cămin Cultural reabilitat, la Buteasa

În această săptămână s-a făcut recepția la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Căminului cultural din Buteasa, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare.

1Clădirea Căminului cultural din Buteasa a fost utilizată multă vreme ca internat școlar și chiar ca sediu pentru primărie. În anii ’80 clădirea a fost extinsă. Tot aici a funcționat, ani la rând, grădinița din localitate.

Ţinând cont de vechimea clădirii, trecerea timpului şi-a spus cuvântul. Tencuiala a început să cadă, pardoseala și tavanele să cedeze, iar acoperișul nu a mai fost un obstacol în calea ploilor. Oamenii au început să se plângă de condițiile în care era așezământul cultural, loc în care, de multe ori, chiar și în condiții improprii, erau nevoiți să organizeze adunări sătești sau mesele festive cu prilejul unor evenimente.

Lucrările de reabilitare au început la finalul anului 2018, cu toate că primii pași pentru realizarea investiției au fost făcuți prin anul 2009. Din 2016, s-au făcut demersuri serioase astfel încât proiectul să poată fi realizat. „Vreo doi ani am tot bătut pe la uși, prin București și am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru ca proiectul să poată fi realizat. S-a făcut reabilitarea, extinderea și modernizarea acestui așezământ cultural. Fonduri de la bugetul local au fost folosite pentru lucrările care țin de asigurarea utilităților”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Proiectul s-a derulat prin Compania Națională de Investiții, cu sprijinul autorităților locale. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1,45 milioane de lei, din care 1,3 milioane de lei de la CNI.

 

Lăsaţi un răspuns