Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Poziție fermă a primarului Gheorghe Buda, în problema deșeurilor

„Afirm cu fermitate că primarul și majoritatea consilierilor locali ai orașului Șomcuta Mare nu acceptă amplasarea, pe raza unității administrativ-teritoriale, a depozitului temporar de deșeuri”, a precizat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, într-o postare pe o rețea de socializare.

gheorghe-budaPrecizarea vine după discuțiile pro și contra iscate în comunitatea maramureșeană după ce Consiliul Local Șomcuta Mare și-a dat acordul de principiu urmare a unei scrisori de intenție transmisă de administrația județeană prin care se solicita o suprafață de 3 ha de teren în vederea amenajării unui depozit temporar de deșeuri, în zona periferică a orașului.

La ședința Consiliului Local Șomcuta Mare de luni, 11 ianuarie, primarul a retras de pe ordinea de zi proiectul referitor la trecerea în domeniul privat al orașului și dezmembrarea unei suprafețe de 3 ha pentru construirea depozitului temporar de gunoi. Trecerea în domeniul privat era pasul premergător transferului acestui teren către Consiliul Județean, însă prin retragerea proiectului, primarul a blocat demersurile.

„Nu am trântit „ușa în nas” celor din administrația județeană, am fost deschiși la propunerea venită din partea lor, însă amplasarea nu va fi acceptată. Prin blocarea proiectului de hotărâre privind dezmembrarea și trecerea în domeniul privat a orașului a suprafeței de teren solicitate de către Consiliul Județean s-a spus „STOP” intenției de amplasare la Șomcuta Mare a depozitului temporar de deșeuri. Orice discuție pe această temă devine inutilă atât vreme cât primarul și majoritatea consilierilor locali se opun”, a subliniat primarul.

Lăsaţi un răspuns